9 jarig wonderkind gaat afstuderen aan de universiteit

Nieuws
dinsdag, 12 november 2019 om 10:23
schermafbeelding 2019 11 13 om 112431
Laurent Simons is pas 9 jaar, toch mag hij binnenkort al afstuderen aan de technische universiteit in Eindhoven. Dat is nog nooit eerder op zo´n jonge leeftijd gebeurd. Volgens zijn mentor is Laurent drie keer slimmer dan de beste student die hij ooit heeft ontmoet.

Verveling

Dat Laurent nu al afstudeert komt niet helemaal als een verassing. Omdat hij zo enorm slim is mocht hij al naar de middelbare school toen hij 6 jaar oud was. Toen hij 7 jaar was verveelde hij zich zo erg dat hij als onderzoeker aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam mocht beginnen. Toen hij 8 jaar was haalde hij in Brugge zijn diploma wiskunde-wetenschappen, dit diploma staat in Nederland gelijk aan een VWO diploma.

IQ

Laurent heeft een IQ van 145. Het is waarschijnlijk veel hoger, maar de test die hij daarvoor ooit aflegde, eindigde op dat getal. ,,Er moet iets misgegaan zijn in zijn hersenen, toen hij nog in de buik van zijn moeder zat. Gelukkig in positieve zin’’, zegt zijn vader Alexander lachend.

Wereldrecord

En nu mag Laurent dus af gaan studeren aan de universiteit. Hij komt met die prestatie binnenkort in het Guinness Book of Records, als jongste persoon ooit die een bachelor behaalde. Waar andere studenten acht tot twaalf weken nodig hebben om een vak onder de knie en in hun hoofd te krijgen, doet Laurent het in één week.

Hartchirurg

Laurent weet zelf in ieder geval al wat hij met zijn enorme kennis wilt gaan doen. Hij wilt als wetenschapper levens kunnen redden door nieuwe harten te maken. Laurent: ,,Mijn opa en oma zijn hartpatiënten en hen wil ik helpen.’’ Dat we veel van dit jonge genie mogen verwachten is in ieder geval een zekerheid.