HomeViralZien: Dit is de eerste Instagram post ooit

Zien: Dit is de eerste Instagram post ooit

       
       
       

Dat tegenwoordig de hele wereld en z’n moeder op Instagram zit is wel bekend. Dat het ons leven steeds meer beheerst is ook wel duidelijk. Inmiddels bestaat Instagram 9 jaar. Maar weet je ook hoe het allemaal begonnen is? We laten je de eerste Instagram post ooit zien.

Instagram

Wikipedia zegt het volgende over Instagram: “Instagram, onderdeel van het bedrijf Facebook, is een website en gratis mobiele app om digitale foto’s en video’s met een speelduur tot 60 seconden uit te wisselen. De foto’s en video’s kunnen digitaal gefilterd worden en uitgewisseld op sociaalnetwerksites, zoals die van Instagram zelf.”

Hoe je het ook wil definiëren, wij (en waarschijnlijk ook jij) besteden veel te veel tijd op de app.

De eerste Instagram post

Het begon met Instagram gebruiker @kevin, één van de oprichters van de app. Of, om preciezer te zijn: een hond die Kevin langs de kant van de straat vond.

Kevin Systroms foto van een zwerfhond die bij een taco-tribune in Mexico zit, is de eerste afbeelding ooit gedeeld op Instagram. De mede-oprichter van de app onderschreef het ’test’ en uploadde het een paar maanden voordat zijn app naar het publiek werd gelanceerd.

View this post on Instagram

test

A post shared by Kevin Systrom (@kevin) on

Eerste Instagram foto opnieuw?

Kevin is zelf toch wat minder tevreden met het kiekje. De foto, die inmiddels 112.000 likes heeft, had wat hem betreft nog wat beter gekund:

“Als ik had geweten dat het de eerste foto op Instagram zou zijn, dan zou ik het wat beter hebben geprobeerd,” liet Systrom aan The Daily Telegraph weten.

Als ik had geweten dat het de eerste foto op Instagram zou zijn, dan zou ik het wat beter hebben geprobeerd.

Groot succes

Ondanks de (volgens Kevin) wat matige eerste post, is de app tot enorme hoogtes gestegen. De app is super populair, met meer dan een miljard gebruikers per maand.

Een flink succesverhaal dus!

Lees ook: Instagram neemt nieuwe maatregel tegen negatieve comments op Instagram

       
       
       

DIT WIL JE NIET MISSEN