Home Nieuws Je verwacht het niet: dit drankje is bewezen het beste om na...
       
       
       

Je verwacht het niet: dit drankje is bewezen het beste om na het sporten te drinken


Ben je iemand die elke dag met tegenzin een eiwitshake naar binnen gooit, maar het eigenlijk niet te pruimen vindt? We begrijpen je helemaal: die muffige smaak en dan ook die klontjes als je niet goed schudt. No more! Er is namelijk een alternatief én die is super lekker. Lees snel verder en kom erachter wat je moet drinken na het sporten.

Na het lezen van dit artikel heb jij gelijk zin om te gaan sporten, als je erachter komt wat je daarna het beste kan drinken. Uit een onderzoek aan de Shahid Sadoughi University in Yazd, Iran blijkt dat je het beste chocolademelk kan drinken na het sporten. Ja, echt waar!

Langer door trainenEr werd naar 12 bestaande studies gekeken waarin 150 deelnemers chocomel dronken na een work-out. Na het trainen werd gelijk de melkzuurspiegel, hartslag en vermoeidheid van de sporters gemeten. De uitkomst? De personen die na een intensieve training chocolademelk dronken, bleken 6 minuten langer te kunnen sporten dan wanneer ze dit niet deden. Ook was er een positief effect op de melkzuurspiegel en de hartslag aangetoond. Nice!

Hoe dan?

Het nieuws lijkt misschien een beetje vreemd, maar het is makkelijk te verklaren. Chocomel bevat koolhydraten, eiwitten, vetten én water. Dit zijn allemaal belangrijke voedingsstoffen die je helpen te herstellen nadat je hebt gesport.

Bron: fem-fem

       
       
       

DIT WIL JE NIET MISSEN

‘Mikky Kiemeny niet altijd even trouw geweest aan Frenkie de Jong’

Eerder deze weken kwamen er juicy details naar buiten over een afterparty van de Nederlands Elftal voetballers. Maar vandaag gaat de juice...

Yolanthe vertelt over de vreemde DM’s die ze ontvangt

Yolanthe was deze week te gast in de ochtendshow van Radio 538. En daar werd ze flink aan de tand gevoeld. Zowel...

Mensen op internet verbluft door doorschijnend jurkje Dua Lipa

Dua Lipa kan naast goed zingen zichzelf ook heel goed kleden. Ze is altijd up-to-date van de laatste trends en draagt de...

‘Dit is de nieuwe vriend van Kim Kardashian’

Begin dit jaar vroeg Kim Kardashian de scheiding aan met haar ex-man Kanye West. Het lijkt erop dat ze weer aan de...

Bekende R&B zangeres (22) overleden na hit & run

De bekende R&B zangeres Emania Johnson is op 22-jarige plots leeftijd overleden. De muziek scene is geschokt door het vreselijke nieuws.