Waarom je met dit warme weer nóóit met een ventilator moet slapen

Lifestyle
woensdag, 13 juli 2022 om 11:05
schermafbeelding 2019 07 25 om 143702
Het is weer die tijd van het jaar! Met de ene hittegolf na de andere kunnen wij maar lastig in slaap komen. Daarom is het ook vrij vanzelfsprekend dat je een ventilator aan zet naast je bed om wat verkoeling te zoeken in de nacht. Maar dat is blijkbaar een mega slecht idee!
We vertellen je in dit artikel waarom.
Door deze temperaturen zijn de nachten nauwelijks door te komen en kampt heel Nederland met een slaaptekort. Dus wat doe je dan? Juist, je schaft een ventilator aan (als die niet overal uitverkocht zijn) en zet die volle bak aan in je slaapkamer.
Als je dat doet, wil je dat misschien eens heroverwegen. Slapen met een ventilator blijkt namelijk helemaal niet zo'n goed idee te zijn. De ventilator verspreidt namelijk niet alleen koude lucht, maar ook stof en pollen. Sowieso niet zo'n goed idee, maar al helemaal als je last hebt van hooikoorts, astma of allergieën is dit bijzonder slecht voor je.
Maar ook als je nergens last van hebt is slapen met een ventilator alles behalve gezond. Zo is het slecht voor je luchtwegen, ogen en huid. De constant rondgeblazen lucht zorgt namelijk voor uitdroging. Je kan dan wakker worden met droge jeukende ogen. Ook je neus houdt er niet van en gaat daarom extra slijm aanmaken. Je ontwaakt de volgende dag dus ook nog eens met een verstopte neus.
Ook zouden je spieren verkrampen van de rondgeblazen lucht. Dat betekent dat je wakker kunt worden met een enorm stijve nek. Al met al, je stapt nog slechter uit bed dan je al deed met de hitte.
Zet die ventilator dus uit in de nacht!