Dít is het bizarre vermogen van voetballer Frenkie de Jong

Luxe
donderdag, 24 november 2022 om 11:30
frenkie en mikky
Frenkie de Jong is één van de meest geliefde spelers van Oranje. Zulke goede voetballers verdienen bakken met geld. Maar hoe zit dit eigenlijk met Frenkie de Jong?
Bekijk hieronder zijn bizarre vermogen...

Begin carrière

Frenkie de jong werd geboren in Gorinchem, maar groeide op in het Zuid-Hollandse plaatsje Arkel. Met voetballen begon hij op zeer jonge leeftijd bij de plaatselijke club ASV Arkel. Al op 8-jarige leeftijd ging hij naar Willem II en volgde de gezamenlijke jeugdopleiding van Willem II en RKC Waalwijk.
Op 1 augustus 2013, Frenkie was toen 16, tekende hij zijn eerste profcontract. Hij speelde weinig bij Willem II, maar toch viel zijn talent op bij Ajax. In 2015 stapte hij over naar de Amsterdamse club.
frenkie ajax 911x1024
Lees snel verder op de volgende pagina!
Lees snel verder op deze pagina!

Verdiensten

Ajax behoorde tot de grootverdieners met een salaris van naar verluidt dik een miljoen euro per jaar. Dat valt echter in het niet bij zijn verdiensten bij Barcelona. Het jaarsalaris van de Jong bij de Catalaanse topclub is namelijk maar liefst 18 miljoen euro per jaar.

Vermogen

op dit moment schatten de kenners van tijdschrift Quote het totale vermogen van Frenkie de Jong op 47 miljoen euro. Daarmee is hij op drie na de rijkste speler van het Nederlands elftal.
Wat vind jij hiervan?
Volg ons op Instagram @Gloednieuw en praat mee!
Bron: Manly | Beeld: Instagram