Deze attractie van de Efteling is gecanceld omdat 'ie racistisch zou zijn

Nieuws
door Benthe
vrijdag, 25 juni 2021 om 15:06
efteling 1778437 1920
De Efteling stopt na 33 jaar met de attractie 'Monsieur Cannibale', omdat hij volgens velen racistisch zou zijn. De attractie krijgt al jaren kritiek, in 2019 was er zelfs al een petitie gestart. De attractie wordt niet helemaal geschrapt, want er komt een nieuwe voor in de plaats.
Monsieur Cannibale wordt vervangen door Sirocco, dit gaat over het verhaal van Sindbad de Zeeman van '1001 Nacht'. De draaiende kookpotten worden vervangen voor handelsschuitjes en de grote donkere pop verdwijnt. Het is niet de eerste attractie die het pretpark aanpast na kritiek: in 2019 werden ook Carnaval Festival aangepast, omdat de afbeeldingen stereotyperend waren. Zo werden de neusringen geschrapt en kwam er meer ruimte voor traditionele kleding.
Verschillende meningen
Op social media zijn er verschillende reacties over de gecancelde attractie. Sommige mensen zijn het er niet mee eens en zeggen het 'belachelijk' te vinden. Ook zijn er veel positieve reacties. Zo zegt iemand: ''Eindelijk! Volstrekt achterhaald, dat Monsieur Cannibale.” En: ''Maak je niet te druk joh. Van tijd tot tijd moet je dingen vernieuwen,'' schrijft iemand op Twitter.
Bron: Telegraaf