Dit gebeurt er met je lichaam als je een maand elke dag 2 bananen eet

Nieuws
door Benthe
woensdag, 01 september 2021 om 10:00
schermafbeelding 2021 08 31 om 121157
Het is algemeen bekend dat een banaan boordevol vitamines, mineralen, vezels en natuurlijke suikers zit. Zo zijn bananen dus goed voor het lichaam en natuurlijk erg lekker! Maarreh, wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam als je een maand lang elke dag twee bananen eet? Het blijkt dat er heel veel voordelen aan zitten!
Lifestyle adviseur en gezondheidsredacteur Anja Forsnor heeft onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van het eten van bananen. Volgens Anja zijn er wel 7 redenen waarom je elke dag twee bananen zou moeten eten.
1. Misselijkheid
Volgens Anja is het eten van een banaan één van de beste manieren om misselijkheid tegen te gaan. Bananen kalmeren namelijk je maag! Als je misselijk bent, heb je meestal geen zin om echt wat te eten. Maak dan een bananen smoothie en je voelt je snel weer beter!
2. Energie
Het is niet voor niets dat bananen vaak als tussendoortje worden gegeten. De natuurlijke suikers in de banaan geven je goede energie, die zowel direct als langdurig werken.
3. Je zicht
Bananen bevatten vitamine A en alfa- en bètacaroteen die in vitamine A omgezet worden, wat heel goed is voor de ogen en je gezichtsvermogen.
4. Het hart
Anja schrijft dat bananen goed zijn voor het reguleren van de hartslag. Het kalium in bananen wordt direct door het bloed opgenomen. Door het hoge kaliumgehalte en het lage zoutgehalte van bananen zijn bananen perfect voor het verminderen van het risico op beroertes en een hoge bloeddruk.
5. De spijsvertering
Een banaan bevat vezels die de spijsvertering bevorderen en de darmen op gang brengen. Volgens Anja krijg je al 10 procent van de dagelijkse vezelbehoefte binnen via slechts één banaan. Moet je nagaan bij twee bananen per dag!
6. Je humeur
Bananen bevatten het essentiële aminozuur tryptofaan, wat een rol speelt bij de opbouw van serotonine. Hierdoor kunnen we ontspannen en krijgen we een veel beter humeur!
7. Een vol gevoel
De vezels in de banaan absorberen vloeistof in de darmen, wat betekent dat het voedsel langer in de maag blijft zitten waardoor je langer 'een vol gevoel' hebt.
Neem de volgende keer in de supermarkt dus een grote tros bananen mee!
Bron: Ongelooflijk.co