Dít is waarom de WK wedstrijden van Qatar zo veel extra speeltijd hebben

Nieuws
woensdag, 23 november 2022 om 19:00
wk 22
Het WK van Qatar is volop bezig. Toch vragen veel mensen zich af waarom de meeste wedstrijden zolang duren. Vaak zie je een blessuretijd van dik tien minuten, soms nog veel meer, per helft.
Hier zit een belangrijke reden achter...

WK Qatar

Er vallen veel dingen op als je naar het WK van Qatar kijkt. Zo zitten er veel minder vrouwen in het publiek, zie je veel lege stoeltjes en is er mega veel blessuretijd. Maar hoe zit dat nu met die blessuretijd? Op de volgende pagina leggen we dit uit.
Lees snel verder op de volgende pagina!
Lees snel verder op deze pagina!

Aangescherpte regels

De extra lange blessuretijd komt door het nieuw beleid van wereldvoetbalbond FIFA.Hoofd van de scheidsrechterscommisie van de FIFA Pierluigi Collina vertelde: “We gaan de blessuretijd heel zorgvuldig berekenen en proberen de verloren tijd in te halen. De tijd die verloren gaat door het vieren van doelpunten, door wissels, blessuregevallen of rode kaarten moet altijd worden ingehaald. ”

Langste blessuretijd ooit

Dat de scheidsrechters zich hieraan houden is duidelijk. Bij Engeland-Iran, de tweede wedstrijd van dit WK werd in de eerste helft 14 minuten bijgetrokken en in de tweede helft nog eens 13 minuten. Samen dus 27 minuten. Het was gelijk de wedstrijd met de langste blessuretijd sinds de metingen begonnen, op het WK van 1966.
Ook tijdens de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Senegal was er veel extra tijd: twee keer tien minuten.
Wat vind jij hiervan?
Volg ons op Instagram @Gloednieuw en praat mee!
Bron: Manly | Beeld: Instagram