Haantjes op Netflix: Wanneer mannen moeten wennen aan vrouwen die de baas zijn

Nieuws
vrijdag, 28 februari 2025 om 10:57
pexels photo 4009401

Netflix lanceert vandaag de Nederlandse komedieserie 'Haantjes', waarin vier mannelijke vrienden worstelen met hun identiteit in een wereld waar vrouwen steeds meer de touwtjes in handen nemen. Met een indrukwekkende sterrencast en een hilarische kijk op de 'crisis van mannelijkheid' belooft deze serie een verfrissende toevoeging te zijn aan het Nederlandse Netflix-aanbod.

Sterrencast in een mannelijke identiteitscrisis

Netflix heeft voor 'Haantjes' een indrukwekkende verzameling acteurs weten te strikken. De vier hoofdrolspelers - Jeroen Spitzenberger, Waldemar Torenstra, André Dongelmans en Benja Bruijning - vormen een hechte vriendengroep die wekelijks samenkomt voor een potje padel en het uitwisselen van stoere verhalen.

Spitzenberger speelt tv-maker Mike, die na een enorme flop van zijn programma 'Fuck Island' wordt ontslagen. Torenstra vertolkt Daan, een notoire vreemdganger wiens advocate-vriendin (Jennifer Hoffman) voorstelt een open relatie aan te gaan. Bruijning is makelaar Ivo, wiens dochter hem op Tinder zet, terwijl Dongelmans als politieagent Greg een seksloos huwelijk leidt met zijn hitsige vrouw Merel (Jelka van Houten).

Vrouwelijke regie voor mannelijke worsteling

Opvallend genoeg is de regie van deze serie over mannelijke identiteit in handen van twee vrouwen: Anna van der Heide en Anna van Keimpema. Het scenario werd geschreven door Luuk van Bemmelen en Richard Kemper. Deze combinatie zorgt voor een interessante dynamiek in het verhaal.

De serie zit verder vol met bekende Nederlandse acteurs in bijrollen, waaronder Huub Stapel, Victoria Koblenko, Georgina Verbaan, Guy Clemens en Mark Rietman. Deze rijkdom aan talent draagt bij aan de kwaliteit van de productie.

Mannelijkheid in een veranderende wereld

De vier hoofdpersonages bevinden zich elk op hun eigen manier in wat Netflix omschrijft als 'een crisis van mannelijkheid'. Ze voelen zich verloren in een moderne wereld waarin vrouwen steeds meer macht hebben. Zoals een van de vrouwelijke personages treffend opmerkt: "Jullie moeten er maar gewoon aan wennen dat jullie niet altijd de baas zijn."

De serie behandelt thema's als erectieproblemen en wanhopige pogingen om mannelijkheid te herdefiniëren met een komische insteek. Spitzenbergers personage vat het kernachtig samen: "Heb je een lul, dan bén je een lul." Ondertussen maken de vrouwen in de serie duidelijk: "Wij omarmen onze vrouwelijkheid tegenwoordig lekker zelf. Daar hebben we jullie helemaal niet bij nodig."

Met een mix van flauwe humor en hilarische momenten biedt 'Haantjes' een vermakelijke kijk op de worsteling van de moderne man. De serie krijgt drie uit vijf blikken in Metro's Blik op de Buis en is vanaf vandaag (vrijdag 28 februari) in zijn geheel te streamen op Netflix.