Presentator Jaap Jongbloed (69) heeft met zijn dochter gediscussieerd over de vraag of zijn programma 'Het mooiste meisje van de klas' nog wel past in deze tijd. De tv-maker, die zegt 'gelukkiger dan ooit' te zijn, vraagt zich af of een show met als uitgangspunt een 'mooi meisje' nog aansluit bij de huidige maatschappelijke opvattingen.
Jongbloed, bekend van programma's als 'Opgelicht?!' en 'Vermist', staat open voor reflectie op het concept van zijn langlopende programma. In 'Het mooiste meisje van de klas' zoekt hij vrouwen op die in de jaren '70, '80 of '90 als bijzonder aantrekkelijk werden beschouwd, om te ontdekken hoe hun leven zich heeft ontwikkeld.
De presentator, die sinds 1980 actief is in de televisiewereld, heeft hierover een openhartig gesprek gevoerd met zijn dochter. Samen stelden ze de vraag: "Kunnen we dit nog wel doen?" Deze discussie weerspiegelt de veranderende maatschappelijke opvattingen over schoonheidsidealen en de manier waarop we naar uiterlijk kijken.
Tijdens het interview deelde Jongbloed ook dat hij benieuwd is naar hoe zijn eigen kinderen bepaalde gebeurtenissen hebben ervaren. "Ik ben wel benieuwd hoe ze de scheiding hebben ervaren," vertelt hij openhartig. Deze uitspraak geeft een inkijkje in zijn persoonlijke leven en de relatie met zijn kinderen.
Ondanks deze reflecties lijkt Jongbloed tevreden met zijn huidige levensfase. Hij sport regelmatig, geniet van het leven en maakt nog altijd met plezier televisie. Naast zijn vaste werkzaamheden maakt hij af en toe een uitstapje voor 'Het mooiste meisje van de klas'.
Jaap Jongbloed begon zijn televisiecarrière bij TROS Aktua en presenteerde door de jaren heen diverse succesvolle programma's. In 2008 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau als erkenning voor zijn bijdrage aan de Nederlandse televisie.
Het programma 'Het mooiste meisje van de klas' combineert nostalgie met persoonlijke verhalen over hoe het leven van deze vrouwen is verlopen na hun schooltijd. De vraag of dit format nog past in een tijd waarin de focus op uiterlijke schoonheid steeds meer ter discussie staat, blijft relevant voor zowel de maker als het publiek.