Johan Derksen mogelijk binnenkort niet meer op televisie

Nieuws
donderdag, 28 maart 2024 om 14:02
schermafbeelding 2024 03 28 om 140356
De bekende voetbalanalist Johan Derksen blijft resoluut in zijn standpunt en weigert de verplichte online training over respectvol samenwerken te volgen. En dat kan grote gevolgen hebben voor zijn tv-carrière!
Je wilt het echt niet missen, dus lees snel verder!

Derksen wil niet "lastiggevallen" worden

Derksen's houding is duidelijk: hij wil niet "lastiggevallen worden door jongelui die dit bedenken of dit eisen met lullige examentjes". Deze uitspraak deed hij in de uitzending van Vandaag Inside. Al eerder had hij in de SBS6-talkshow aangegeven niet van plan te zijn de training te doen. Derksen beweert dat hij nog geen uitnodiging heeft ontvangen en noemt de hele situatie "onzin" en "gelul". Hij voegt eraan toe: "Daar staat ook helemaal niets over in mijn contract, dus dat doe ik gewoon niet."

Applaus voor Derksen

Zijn standpunt blijft ongewijzigd. "Als de directie nu slim is, vergeten ze mij dat ding toe te sturen", voegt hij eraan toe. Derksen wil duidelijk niet meedoen aan deze "gekkigheid" en krijgt hiervoor applaus van het publiek, vooral van de oudere, witte mannen. Presentator Wilfred Genee merkt dit droogjes op.

Steun van een oude vriend

René van der Gijp, tafelgenoot en mede-analist, sluit zich aan bij Derksen. "Ik doe al veertig jaar aan grensoverschrijdend gedrag en ik ben niet van plan daar de laatste vijf jaar mee te stoppen", zegt hij lachend.

Wat zegt Talpa?

Talpa heeft duidelijk gemaakt dat alle collega's, ongeacht contractvorm en functie, de cursus moeten volgen. "Het is belangrijk voor ons dat iedereen binnen ons netwerk deze training doorloopt, en we zetten ons actief in om dit te bevorderen", aldus een woordvoerster. Politiek verslaggever Merel Ek liet weten dat de training voor 12 april moet zijn voltooid. Derksen beweert echter dat hij de uitnodiging nog niet heeft ontvangen.