Nieuwe biografie Queen Elizabeth deelt ‘echte’ doodsoorzaak

Nieuws
woensdag, 30 november 2022 om 11:30
queen elizabeth
Queen Elizabeth voelde zich niet oud toen ze overleed. Toch was ze al 96. Dat de officiële doodsoorzaak van Queen Elizabeth volgens doktoren dus haar leeftijd zou zijn, kwam dan ook niet als een verrassing. Maar dat weerhield mensen er niet van om te speculeren over een mogelijk onderliggende doodsoorzaak.
En een nieuwe biografie die binnenkort uitkomt, zou dit bevestigen.

Biografie

Op 8 december komt er een biografie uit over Elizabeth waar de gemiddelde royalty-watcher toch écht niet omheen kan. Het gaat namelijk om het boek Elizabeth: An Intimate Portrait door politicus / historicus / presentator en bovenal Windsor-vriend Gyles Brandreth. Hij weet alles over de royals. Het is dan ook niet gek dat hij als betrouwbare bron wordt aangemerkt.
Lees snel verder op de volgende pagina!
Lees snel verder op deze pagina!

Plotseling overleden

Een eerste fragment van die biografie viel dit weekend te lezen in de Daily Mail. de meest spraakmakende details die Brandreth deelt, gaan over het overlijden van de Queen. Zo weet de biograaf tot in de kleinste details de dagen voor haar dood in beeld te brengen.
Over woensdagavond 7 september schrijft Brandreth: “Mijn schoonzoon belde me vanaf de Cavalry & Guards Club waar op dat moment groepen samenkwamen om Operation London Bridge te bespreken – de codenaam voor het actieplan dat in werking wordt gezet wanneer de monarch overlijdt.”

Oorzaak

Volgens Brandreth van The Queen al een tijdje ernstig ziek. “Ik had gehoord dat ze een vorm van myeloma had – beenmergkanker. Dat zou haar vermoeidheid en ‘ mobility issues’ verklaren waar we in het laatste jaar van haar leven zo vaak over hoorden. De waarheid is dat ze altijd wist dat haar resterende tijd een limiet kende. Dit accepteerde ze met alle gratie die je zou verwachten.”
Wat vind jij hiervan?
Volg ons op Instagram @Gloednieuw en praat mee!
Bron: Beaumonde