Pas heel goed op als je een track & trace SMS krijgt

Nieuws
door Fabiën
donderdag, 27 mei 2021 om 10:00
maxim ilyahov 0arycsfh57a unsplash
Misschien heb jij zelf of iemand die je kent al een vreemd SMS-bericht ontvangen waarin staat: 'Uw pakket komt eraan, volg het hier', gevolgd door een linkje. De zin bevat vaak ook nog een spelfouten. Er wordt nu gewaarschuwd om er niet op te klikken!
De Telegraaf waarschuwt iedereen die zo'n vreemd bericht heeft ontvangen. "Heb jij ook zo'n sms-bericht ontvangen? Klik er niet op! Zodra de app wordt geïnstalleerd gaat die valse sms-berichten sturen naar iedereen in het adresboek", zo schrijft De Telegraaf in een Instagrampost. "Zo verspreidt het virus zich naar steeds meer telefoons."
Wat als je wel op de link klikt? Dan kunnen cybercriminelen toegang krijgen tot je gegevens in veel verschillende apps op je telefoon. Ze zouden zelfs je bankrekening kunnen inzien...
Met name Android-gebruikers zouden de dupe zijn van de SMS, omdat de app bij Apple-gebruikers niet automatisch geïnstalleerd kan worden, zo meldt De Telegraaf. "Bezitters van een iPhone kunnen wel zo’n sms ontvangen, maar de app met het bewuste FluBot-virus niet downloaden. Apple laat niet toe dat er apps buiten de eigen App Store om worden geïnstalleerd", aldus de krant.
Trap er dus niet in als je zo'n Sms'je ontvangt!