Home Games PlayStation 5: Sony onthult naam, releasedatum en meer informatie
       
       
       

PlayStation 5: Sony onthult naam, releasedatum en meer informatie

Er is meer informatie onthuld over de opvolger van de PlayStation 4! Dat maakte fabrikant Sony zojuist bekend. Zo weten we nu onder andere de PlayStation 5 releasedatum en meer!

PlayStation 5 releasedatum

Verder is de releasedatum van de PlayStation 5 bekend gemaakt: en dat is misschien ook wat je had verwacht. Of misschien wel sneller… De nieuwe PlayStation komt namelijk in kerst 2020 op de markt. Zelf zegt de CEO van Sony dat het gaat om de “Feestdagen van 2020”. Dat is dus rond de kerstdagen.

Naam

De next-gen spelcomputer gaat, geheel in lijn der verwachtingen, PlayStation 5 heten. Niet zo’n grote shock op dat gebied, maar nu is het ook echt officieel aangekondigd. Geen gekke nieuwe namen, maar gewoon de nieuwe PlayStation 5.

Het is nog niet bekend hoeveel de PlayStation 5 gaat kosten. Gelukkig heb je hoe dan ook genoeg tijd om te gaan sparen.

Design

Hoe de PlayStation 5 er uit komt te zien, weten we nog niet. Wel is er een patent naar buiten gekomen met een mogelijk design voor de nieuwe spelcomputer.

Controllers

Ook weten we iets over de controllers van de nieuwe PlayStation: de DualShock 5. Hoewel hij er volgens de eerste berichten niet heel anders uit gaat zien dan de DualShock 4, is hij wel degelijk anders dan zijn voorganger. Zo heeft de controller namelijk USB-C in plaats van Micro USB en komt er haptic feedback op de controller. Dit kun je zien als een verbeterde versie van de rumble die je kent. Deze techniek is veel geavanceerder en geeft een breder en meer gedetailleerd gevoel van feedback.

8k resolutie

Eerder is door de CEO van Sony al bekend gemaakt dat de nieuwe PlayStation resolutie tot maar liefst 8k aan gaat kunnen. De PlayStation 4 had een maximale resolutie van 4k. Hoewel 8k nog niet zo gangbaar is op het moment (bijna niemand heeft al een 8k televisie), is het vooral gemaakt voor de toekomst. Deze PlayStation zal dan ook weer een aantal jaar mee moeten gaan.

Wij beginnen alvast met sparen! Jij ook?

       
       
       

DIT WIL JE NIET MISSEN

Fantastische details over GTA 6 gelekt (releasedatum en meer)

Een gametester van de nieuwe Grand Theft Auto heeft mogelijke details gegeven over de aanstaande nieuwe GTA 6! En die zijn niet...

Dit zijn de laatste beelden van Juice WRLD voor zijn dood

Gisteren werd bekend dat rapper Juice WRLD op 21-jarige leeftijd is overleden. Er zijn nu beelden naar buiten gekomen die waarschijnlijk de...

Passagier naast bestuurder trekt sleutels uit rijdende auto

De viral van de week! Dit is dus wat er gebeurt wanneer je tijdens het rijden de sleutels uit...

Juice WRLD tweette mysterieus bericht over zijn dood

Vandaag kwam het schokkende nieuws naar buiten dat rapper Juice WRLD op 21-jarige leeftijd is overleden in de Amerikaanse stad Chicago.

Met deze app kun je zien hoe een tattoo bij jou staat

Wil jij stiekem je hele leven al een tattoo, maar weet je niet of het je zal staan? En ben je te...