Home Games PlayStation 5: Sony onthult naam, releasedatum en meer informatie
       
       
       

PlayStation 5: Sony onthult naam, releasedatum en meer informatie

Er is meer informatie onthuld over de opvolger van de PlayStation 4! Dat maakte fabrikant Sony zojuist bekend. Zo weten we nu onder andere de PlayStation 5 releasedatum en meer!

PlayStation 5 releasedatum

Verder is de releasedatum van de PlayStation 5 bekend gemaakt: en dat is misschien ook wat je had verwacht. Of misschien wel sneller… De nieuwe PlayStation komt namelijk in kerst 2020 op de markt. Zelf zegt de CEO van Sony dat het gaat om de “Feestdagen van 2020”. Dat is dus rond de kerstdagen.

Naam

De next-gen spelcomputer gaat, geheel in lijn der verwachtingen, PlayStation 5 heten. Niet zo’n grote shock op dat gebied, maar nu is het ook echt officieel aangekondigd. Geen gekke nieuwe namen, maar gewoon de nieuwe PlayStation 5.

Het is nog niet bekend hoeveel de PlayStation 5 gaat kosten. Gelukkig heb je hoe dan ook genoeg tijd om te gaan sparen.

Design

Hoe de PlayStation 5 er uit komt te zien, weten we nog niet. Wel is er een patent naar buiten gekomen met een mogelijk design voor de nieuwe spelcomputer.

https://www.instagram.com/p/B1dge68lGPX/

Controllers

Ook weten we iets over de controllers van de nieuwe PlayStation: de DualShock 5. Hoewel hij er volgens de eerste berichten niet heel anders uit gaat zien dan de DualShock 4, is hij wel degelijk anders dan zijn voorganger. Zo heeft de controller namelijk USB-C in plaats van Micro USB en komt er haptic feedback op de controller. Dit kun je zien als een verbeterde versie van de rumble die je kent. Deze techniek is veel geavanceerder en geeft een breder en meer gedetailleerd gevoel van feedback.

8k resolutie

Eerder is door de CEO van Sony al bekend gemaakt dat de nieuwe PlayStation resolutie tot maar liefst 8k aan gaat kunnen. De PlayStation 4 had een maximale resolutie van 4k. Hoewel 8k nog niet zo gangbaar is op het moment (bijna niemand heeft al een 8k televisie), is het vooral gemaakt voor de toekomst. Deze PlayStation zal dan ook weer een aantal jaar mee moeten gaan.

Wij beginnen alvast met sparen! Jij ook?

       
       
       

DIT WIL JE NIET MISSEN

Enorm veel kritiek op coverfoto Amalia van Argentijns tijdschrift

Na zusje Alexia straalt ook prinses Amalia op de cover van een Argentijns tijdschrift. De oudste dochter van het koningspaar schittert samen...

De Bachelorette-Jordy deelt enorme sneer uit naar Gaby Blaaser

Hoewel De Bachelorette al is afgelopen, raken de deelnemers maar niet uitgepraat over de realityserie. Ook nu weer deelt deelnemer Jordy een...

Adele onherkenbaar op nieuwe foto

Hoewel fans inmiddels wel gewend zijn aan Adele's nieuwe uiterlijk, moesten ze toch even twee keer knipperen bij het zien van de...

Dit is de nieuwe vriend van Famke Louise

Famke Louise gaf eerder al aan weer aan het daten te zijn. Wie de gelukkige precies zou zijn bleef lange tijd uit,...

Kritiek op YouTuber Gio na opmerkelijke vlog

De Nederlandse YouTuber Gio Latooy heeft de woede van zijn fans en andere kijkers op de hals gehaald. De vlogger plaatste gisteren...