Deze straf hangt Area 51 YouTubers Ties en Govert boven het hoofd

Viral
door gloednieuwzondag, 15 september 2019 om 23:36
tiesgovert
Nederlandse YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21) zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein Area 51. De Amerikaanse justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. De twee verschijnen morgen voor de rechter.
Het is inmiddels al een paar dagen geleden dat Nederlandse YouTubers Ties en Govert naar Area 51 gingen om daar vlogs op te nemen, waar ze vervolgens werden opgepakt door de lokale Amerikaanse politie. De twee zijn na een nachtje in de cel op borgtocht vrijgelaten.
Maar dat betekent niet dat de twee geen straf meer kunnen krijgen. Wanneer de mannen morgen voor de rechter verschijnen, zullen ze worden aangeklaagd voor het betreden van verboden terrein en het bewust plannen van dat bezoek in overleg met anderen. De Amerikaanse overheid neemt dat soort dingen heel erg serieus.
De twee Youtubers hangt dan ook maximaal een jaar celstraf of een flinke geldboete boven het hoofd. Daarnaast worden ze ook nog aangeklaagd voor een lichter vergrijp, namelijk het sec binnentreden van verboden terrein. Daarop staat een maximale celstraf van zes maanden.
Amerikakenner Willem Post laat weten: "Meestal leggen de Amerikanen voor dergelijke overtredingen geen celstraf op, maar misschien willen ze nu een signaal afgeven naar al die mensen die vrijdag willen komen". Hij denkt dat de kans groot is dat de twee direct op het vliegtuig naar Nederland worden gezet en Amerika niet meer in mogen.
Govert laat aan het AD weten dat de twee het rooskleurig inzien: "Het gaat nu goed en we zijn de zaak aan het voorbereiden met een goede advocaat uit Las Vegas. Het belangrijkste voor ons nu is dat we de zaak goed afronden."