RKC-keeper Vaessen knock out tijdens wedstrijd met Ajax: zo gaat het nu met hem

Viral
door Amber
zondag, 01 oktober 2023 om 11:12
16f9f924 61fd 4fdb b7bd fd90ec6ff76cvglqzgxpam4umdbfmdbfndjfmjiuu3rpbgwwmdquanbnjpg
De Eredivisie-wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax liep zaterdag zorgelijk af. RKC-keeper Vaessen werd per brancard met doeken eromheen van het veld afgedragen. Inmiddels is er nieuws over zijn situatie.
Alle spelers zijn erg geschrokken.
Incident
Het incident gebeurde in de 84e minuut toen Ajax 2-3 voorstond. De keeper kwam hard in botsing met de schoen van Ajax-spits Brian Brobbbey. Hij werd geraakt op zijn linkerslaap, wat een gevaarlijke plek is. Vaessen was meteen bewusteloos en werd gereanimeerd.
maxresdefault 3 1024x576
Reanimatie
Alle spelers reageerden geschokt. "Etienne reageerde niet meer", zei de algemeen directeur van RKC. "Het medisch protocol is dat je dan moet reanimeren. Gelukkig was het - zoals het er nu naar uitziet - niets met het hart. Het lijkt erop dat het kwam door de botsing van de voet van Brobbey tegen het hoofd."
Inmiddels is bekend hoe het nu met hem gaat.
Ziekenhuis
Op dit moment is hij weer bij kennis, maar ligt nog wel in het ziekenhuis voor onderzoek. "Etienne is aanspreekbaar, maar hij weet totaal niet meer wat er gebeurd is", vervolgt de algemeen directeur.

Beste RKC'ers, Wij zijn enorm geschrokken door het incident op het veld met onze keeper Etienne Vaessen. We kunnen mededelen dat hij, na uitgebreid medisch onderzoek, bij kennis is en voor nader onderzoek naar het ziekenhuis is vervoerd. Wij wensen Etienne heel veel kracht en…

Image
6.5K
Reply
Wij wensen de keeper veel beterschap!