Ziekenhuismedewerker lekt gegevens van Selma Omari en haar baby

Viral
vrijdag, 11 augustus 2023 om 12:00
64d60ec089989f31cf3aac80
De kersverse moeder Selma Omari heeft te maken met een schokkende privacyschending. Een medewerker van het Rotterdamse ziekenhuis waar ze beviel, heeft persoonlijke gegevens van haar en haar pasgeboren baby gelekt.
Goed dat je hier bent, lees snel verder voor alle details!

Wat is er gebeurd?

Een medewerker van het ziekenhuis in Rotterdam heeft gevoelige informatie over Selma Omari en haar pasgeboren dochtertje verspreid in een Facebookgroep. Zo wisten mensen al dat Selma bevallen was van een baby, zelfs nog voordat ze dit zelf had aangekondigd. Ook de naam en geboortetijd van de baby werden zonder toestemming gedeeld.

Reactie van het ziekenhuis

De woordvoerder van het ziekenhuis bevestigde het incident tegenover de NOS: "We moeten helaas concluderen dat er sprake is van een datalek. Een van onze medewerkers heeft de aanwezigheid van een patiënt bevestigd."
Het gaat om een administratieve medewerker die de bevalling bevestigde. Hoewel de persoon die de informatie op Facebook plaatste niet direct kon worden herleid tot een medewerker van het ziekenhuis, was dit bij de andere betrokkene wel het geval.

Consequenties voor de medewerker

Het ziekenhuis heeft de ernst van de situatie erkend en actie ondernomen. "We betreuren dit ten zeerste en nemen dit heel hoog op. De betrokken medewerker is geschorst en alle toegang tot patiëntgegevens is ingetrokken," aldus de woordvoerder.
Het is een ernstige privacyschending die de betrokkenen niet zomaar naast zich neer kunnen leggen. De gevolgen van een dergelijk lek kunnen namelijk verstrekkend zijn, zeker wanneer het om zulke persoonlijke informatie gaat.
Via Axed.nl
Wil je op de hoogte blijven van al het leukste internetnieuws? Volg ons dan op Instagram (@gloednieuw), TikTok (@gloednieuw) en YouTube (@gloednieuw)!