Zoveel geld heb je nodig om bij de rijkste 1 procent ter wereld te horen

Viral
door Fabiën
woensdag, 07 april 2021 om 11:00
sharon mccutcheon ritgz4vquwk unsplash
Je zou maar tot de rijkste één procent van de wereld behoren. Jep, dan heb je het wel heel goed gedaan. Altijd al willen weten hoeveel geld je precies op je bankrekening moet hebben, wil je bij die ene procent horen? Wij zochten het voor je uit.
Vastgoedadviesbureau Night Frank stelde een rapport samen met de rijkste mensen ter wereld. Dat rapport verschilt echter per land, omdat elk land weer een ander bedrag als rijk beschouwd.
Woon je bijvoorbeeld in de VS, dan heb je maar liefst een vermogen van 4.4 miljoen dollar nodig om tot de rijkste één procent te horen. Omgerekend is dat ongeveer 3.7 miljoen euro.
In andere landen loopt dat bedrag nog verder op, want in Monaco moet je bijvoorbeeld 7.9 miljoen dollar als vermogen hebben, wil je bij die elite horen. Dit land staat dan ook meteen op nummer een. Zwitserland staat op twee en daar heb je een vermogen van 5.1 miljoen dollar nodig.
En in Nederland? Volgens een rapport van het CBS dat Business Insider heeft aangevraagd, moet je zo'n 2.2 miljoen euro tot je beschikking hebben. Maar hoe zit het dan met de armere landen? In Kenia bijvoorbeeld hoor je met zo'n 20.000 euro al bij de rijkste één procent van het land. Ha!
Bron: Manners.nl