Home Feitjes Dit gebeurt er met je lichaam als je een maand elke dag...
       
       
       

Dit gebeurt er met je lichaam als je een maand elke dag 2 bananen eet


Het is algemeen bekend dat een banaan boordevol vitamines, mineralen, vezels en natuurlijke suikers zit. Zo zijn bananen dus goed voor het lichaam en natuurlijk erg lekker! Maarreh, wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam als je een maand lang elke dag twee bananen eet? Het blijkt dat er heel veel voordelen aan zitten!

Lifestyle adviseur en gezondheidsredacteur Anja Forsnor heeft onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van het eten van bananen. Volgens Anja zijn er wel 7 redenen waarom je elke dag twee bananen zou moeten eten.

1. MisselijkheidVolgens Anja is het eten van een banaan één van de beste manieren om misselijkheid tegen te gaan. Bananen kalmeren namelijk je maag! Als je misselijk bent, heb je meestal geen zin om echt wat te eten. Maak dan een bananen smoothie en je voelt je snel weer beter!

2. Energie

Het is niet voor niets dat bananen vaak als tussendoortje worden gegeten. De natuurlijke suikers in de banaan geven je goede energie, die zowel direct als langdurig werken.

3. Je zicht

Bananen bevatten vitamine A en alfa- en bètacaroteen die in vitamine A omgezet worden, wat heel goed is voor de ogen en je gezichtsvermogen.

4. Het hart

Anja schrijft dat bananen goed zijn voor het reguleren van de hartslag. Het kalium in bananen wordt direct door het bloed opgenomen. Door het hoge kaliumgehalte en het lage zoutgehalte van bananen zijn bananen perfect voor het verminderen van het risico op beroertes en een hoge bloeddruk.

5. De spijsvertering

Een banaan bevat vezels die de spijsvertering bevorderen en de darmen op gang brengen. Volgens Anja krijg je al 10 procent van de dagelijkse vezelbehoefte binnen via slechts één banaan. Moet je nagaan bij twee bananen per dag!

6. Je humeur

Bananen bevatten het essentiële aminozuur tryptofaan, wat een rol speelt bij de opbouw van serotonine. Hierdoor kunnen we ontspannen en krijgen we een veel beter humeur!

7. Een vol gevoel

De vezels in de banaan absorberen vloeistof in de darmen, wat betekent dat het voedsel langer in de maag blijft zitten waardoor je langer ‘een vol gevoel’ hebt.

Neem de volgende keer in de supermarkt dus een grote tros bananen mee!

Bron: Ongelooflijk.co

       
       
       

DIT WIL JE NIET MISSEN

Zo lang kun je water eigenlijk maar in een flesje bewaren

We hebben allemaal wel een flesje water bij de hand. We hervullen onze flesjes vaak net zo lang tot dat deze écht...

Binnenkort babynieuws voor Enzo Knol en Myron?

Enzo Knol en zijn vriendin Myron zijn tot over hun oren verliefd op elkaar. Laatst waren zij nog samen op vakantie naar...

Billie Eilish keert na lange tijd ineens terug met een compleet nieuwe look

Billie Eilish is een icoon als het gaat om vette haarkleuren en outfits. Ze ondergaat ook regelmatig een metamorfose. Dit heeft ze...

Zien: Man verbreekt wereldrecord luidste boer

Australiër Neville Sharp is apetrots op zijn prestatie. Hij heeft namelijk een wereldrecord verbroken en wat voor één: hij laat de luidste...

Meer bewijs gevonden dat Koen en Juultje echt een koppel zijn

Er gaan veel geruchten rond dat Juultje Tieleman een nieuwe YouTuber aan de haak heeft geslagen, nadat haar relatie met Don de...