Home Nieuws Dit gebeurt er met je lichaam als je twee dagen niet doucht
       
       
       

Dit gebeurt er met je lichaam als je twee dagen niet doucht

Misschien ben je in de vakantie te lui om te douchen, misschien ben je twee dagen mega druk geweest, of misschien ben je gewoon een ontzettende smeerlap… Twee dagen douchen kan hoe dan ook eens voorkomen. Maar het heeft een paar negatieve effecten op je lichaam.

Het is niet erg om de douche een dag over te slaan. Sterker nog, dat kan zelfs goed zijn voor je huid. Door een keer niet te douchen krijgt je huid de kans om de natuurlijke oliën te behouden, die ervoor zorgen dat je huid niet uitdroogt. Maar twee dagen achter elkaar niet douchen is minder goed voor je.

Na twee dagen niet douchen zullen er processen plaatsvinden in je lichaam waarvan je liever niet wilt dat ze plaatsvinden. Er zijn zo’n 1.000 bacteriën en 40 soorten schimmels die ieder mens bij zich draagt.

Een aantal daarvan zijn niet goed voor je gezondheid. Als je doucht spoel je deze er heel makkelijk af. Maar als je dus twee dagen achter elkaar niet doucht, zullen deze dus niet van je lichaam afgespoeld worden. Het blijft dan dus plakken op je lichaam en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Daarnaast een hele logische: Als je een dag niet doucht, zal je niet direct heel erg gaan stinken. Maar als je aantal dagen niet doucht, zal dat wél gebeuren.

Je kunt bovendien ziek worden door de bacteriën en schimmels. Via je ogen, je neus of je mond kunnen de nare bacteriën binnendringen. Naast dat je er ziek van wordt, is het ook nog eens erg slecht voor je gezondheid.

Dus doe het voor je gezondheid en pak die douche, ook al ben je druk, te lui of een ontzettende smeerlap 🤪

       
       
       

DIT WIL JE NIET MISSEN

Fantastische details over GTA 6 gelekt (releasedatum en meer)

Een gametester van de nieuwe Grand Theft Auto heeft mogelijke details gegeven over de aanstaande nieuwe GTA 6! En die zijn niet...

Dit zijn de laatste beelden van Juice WRLD voor zijn dood

Gisteren werd bekend dat rapper Juice WRLD op 21-jarige leeftijd is overleden. Er zijn nu beelden naar buiten gekomen die waarschijnlijk de...

Passagier naast bestuurder trekt sleutels uit rijdende auto

De viral van de week! Dit is dus wat er gebeurt wanneer je tijdens het rijden de sleutels uit...

Juice WRLD tweette mysterieus bericht over zijn dood

Vandaag kwam het schokkende nieuws naar buiten dat rapper Juice WRLD op 21-jarige leeftijd is overleden in de Amerikaanse stad Chicago.

Met deze app kun je zien hoe een tattoo bij jou staat

Wil jij stiekem je hele leven al een tattoo, maar weet je niet of het je zal staan? En ben je te...