Home Nieuws Dit gebeurt er met je lichaam als je twee dagen niet doucht
       
       
       

Dit gebeurt er met je lichaam als je twee dagen niet doucht

Misschien ben je in de vakantie te lui om te douchen, misschien ben je twee dagen mega druk geweest, of misschien ben je gewoon een ontzettende smeerlap… Twee dagen douchen kan hoe dan ook eens voorkomen. Maar het heeft een paar negatieve effecten op je lichaam.

Het is niet erg om de douche een dag over te slaan. Sterker nog, dat kan zelfs goed zijn voor je huid. Door een keer niet te douchen krijgt je huid de kans om de natuurlijke oliën te behouden, die ervoor zorgen dat je huid niet uitdroogt. Maar twee dagen achter elkaar niet douchen is minder goed voor je.

Na twee dagen niet douchen zullen er processen plaatsvinden in je lichaam waarvan je liever niet wilt dat ze plaatsvinden. Er zijn zo’n 1.000 bacteriën en 40 soorten schimmels die ieder mens bij zich draagt.

Een aantal daarvan zijn niet goed voor je gezondheid. Als je doucht spoel je deze er heel makkelijk af. Maar als je dus twee dagen achter elkaar niet doucht, zullen deze dus niet van je lichaam afgespoeld worden. Het blijft dan dus plakken op je lichaam en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Daarnaast een hele logische: Als je een dag niet doucht, zal je niet direct heel erg gaan stinken. Maar als je aantal dagen niet doucht, zal dat wél gebeuren.

Je kunt bovendien ziek worden door de bacteriën en schimmels. Via je ogen, je neus of je mond kunnen de nare bacteriën binnendringen. Naast dat je er ziek van wordt, is het ook nog eens erg slecht voor je gezondheid.

Dus doe het voor je gezondheid en pak die douche, ook al ben je druk, te lui of een ontzettende smeerlap 🤪

       
       
       

DIT WIL JE NIET MISSEN

NOS-presentatrice klapt uit de school over ziekte

Vorige week werd presentatrice Amber Brantsen onwel tijdens het NOS-journaal van 7:00. De verslaggeefster stelde haar volgers daarna gerust via social media...

Dit betekent de ‘i’ in Apple-producten

Iedereen heeft of kent wel iemand die een iPhone, iMac, iPad of een ander product van Apple heeft. Maar heb je je...

EOTB-Nicole vertelt wilde nacht gehad te hebben met Boef

Tijdens haar verblijf in de villa van Ex on the Beach: Double Dutch wist Nicole meteen de boel op stelten te zetten....

Selma Omari haalt uit naar Boef en zijn nieuwe album

Selma Omari is niet te spreken over het nieuwe album van haar ex-vriend Boef. De brunette claimt namelijk dat Boef tunes van...

Politie waarschuwt voor gevaarlijke Blue Whale-challenge

Een paar jaar geleden ging de gevaarlijke Blue Whale-challenge viral: een challenge waarbij kinderen allerlei opdrachten moeten uitvoeren waarbij ze zichzelf verwonden...