Home Lifehack Door deze truc met vakantiedagen ben je 50 dagen vrij in 2022
       
       
       

Door deze truc met vakantiedagen ben je 50 dagen vrij in 2022


Zijn jouw vakantiedagen ook altijd zo snel op? Of ben je bang dat je dit jaar wederom door corona niet echt onbezorgd op vakantie kunt gaan? No worries, de tijd vliegt snel, dus bereid je met je vakantiedagen maar alvast voor op 2022. In ruil voor 18 dagen kun je namelijk volgend jaar maar liefst 50 dagen vakantie hebben. Wow!

Wil je optimaal gebruikmaken van dit trucje? Om 50 vrije dagen te hebben, moet je wel 18 vakantiedagen kunnen opnemen. Volgens de wet heb je recht op 20 dagen, maar vaak geven bedrijven nog een aantal bovenwettelijke vakantiedagen, zodat je in de zomer ook nog een aantal dagen vrij kan zijn.

Slim inzetten van je vakantiedagen in 2022Natuurlijk kun je bij de onderstaande data ook kijken wanneer je het liefste vrij wil zijn. Misschien ben je liever een weekje vrij in de kerstvakantie, in plaats van met Pinksteren.

Goede Vrijdag (9 tot en met 17 april vrij)

Ben je vrij met Goede Vrijdag? Als je van 11 t/m 14 april vrij vraagt, ben je in totaal negen dagen achter elkaar vrij, terwijl je dat maar vier vakantiedagen kost. Nice!

Pasen (16 april tot en met 1 mei vrij)

Als je met Goede Vrijdag moet werken, kun je toch nog genieten van een lange vakantie in april. Om in totaal zestien dagen vakantie hebben in ruil voor acht vakantiedagen, vraag je de volgende data vrij: 19 t/m 22 april, 25 april, 26 april, 28 april en 29 april. Goede Vrijdag en Pasen combineren? Dan ben je 23 dagen vrij voor 12 vakantiedagen.

Meivakantie (26 mei t/m 6 juni vrij)

Er is ook een trucje voor eind mei en en begin juni 2022, waarbij je zes vakantiedagen opneemt in ruil voor 12 dagen vrij. Je vraagt hiervoor 27 mei vrij en 30 mei tot 3 juni.

Hemelvaartsdag (26 t/m 29 mei vrij)

Zin in een lekker lang weekend? Dat kan natuurlijk ook als je alleen 27 mei vrij neemt!

Pinksteren (4 t/m 12 juni vrij)

Nog een andere optie: 7 t/m 10 juni vrijvragen, waardoor je in deze periode negen dagen vrij bent in ruil voor vier vakantiedagen. De meivakantie en Pinksteren combineren? Dat kan makkelijk! Dan ben je 18 dagen vrij voor 10 vakantiedagen.

Kerstmis en Oud & Nieuw (24 december t/m 1 januari vrij)

De laatste manier om je vakantiedagen slim in te zetten in 2022. Helaas vallen Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag op een zondag in 2022/2023, maar dat betekent niet dat je niet van een welverdiende vakantie kunt genieten. Wanneer je 27 t/m 30 december achter elkaar vrij neemt (wat vier vakantiedagen zijn), heb jij lekker negen dagen vakantie. Yay!

Bron: NSMBL

       
       
       

DIT WIL JE NIET MISSEN

Deze beelden van Ali B met een 19-jarig meisje zijn ineens totaal niet grappig

Het The Voice of Holland-drama: we kunnen er niet omheen. Er blijven maar oude video's opduiken waar fans nu hun vraagtekens bijzetten....

Tim Hofman zelf beschuldigd van wangedrag door deze oude beelden

De aflevering van #BOOS, het programma waarin Tim Hofman misstanden In Nederland aan het licht brengt, is met een record aantal views...

Model zegt dat ze zo mooi is dat jongens niet met haar durven te daten

In een relatie houd je van iemand zoals diegene is, maar wat als je te mooi bent voor de liefde? Een model...

Producent lekt wie de nieuwe James Bond gaat worden

Daniel Craig, die we gelijk herkennen als James Bond, is vorig jaar voor de allerlaatste keer als de 007-agent verschenen in de...

Zo veel bedpartners heeft een Nederlandse man gemiddeld

Mannen staan er om bekend dat ze af en toe een beetje kunnen overdrijven wat betreft hun bodycount. Het gemiddelde van de...