Quincy Promes heeft het zwaar in gevangenis: Heftige details gelekt

Nieuws
zaterdag, 30 maart 2024 om 17:46
schermafbeelding 2024 03 30 om 174900
Heftige tijden voor voetballer Quincy Promes, die in de gevangenis van Dubai verblijft. De situatie is volgens misdaadjournalist John van den Heuvel verre van rooskleurig.
Blijf aan de bal met ons, lees snel verder voor de details!

Quincy Promes: Kaal en in de cel

Promes, de voormalige voetballer van Ajax die tegenwoordig ook bekend staat als rapper, zit niet alleen kaalgeschoren in de cel, maar deelt deze ook met een flink aantal medegevangenen. "Hij slaapt in één van de drie tweepersoonsstapelbedden. Naast de 'gelukkige' zes die een eigen bed hebben, slapen er ook nog tien tot twintig anderen op de grond van de cel", aldus Van den Heuvel.

Strikte regels en een zwaar regime

Promes mag drie keer per week luchten, maar sporten zit er niet in: er zijn geen faciliteiten voor in de gevangenis. Het wordt nog erger: het complex is volgens Van den Heuvel steenkoud en lawaaierig, met constant loeiende airco's. De situatie zou verder verergerd worden door regelmatige incidenten van misbruik en een gebrek aan bewaking

Promes onherkenbaar voor medegevangenen

De meeste andere gevangenen, voornamelijk van Pakistaanse, Egyptische of Indische afkomst en veelal verslaafd, hebben geen idee dat ze een cel delen met een bekende westerse voetballer. Ook is er een strenge regel rondom haargroei: als een gevangene zijn haar laat groeien, wordt de hele afdeling gestraft met een verbod op bellen of televisie kijken.

Uitlevering aan Rusland

Volgens Van den Heuvel hoopt Promes uitgeleverd te worden aan Rusland. Dit zou hem in staat stellen eventuele straffen in Nederland te ontlopen. Rusland heeft om zijn uitlevering gevraagd in verband met een zaak rondom belastingfraude. Het is nog onduidelijk hoe deze situatie zich zal ontwikkelen, maar duidelijk is dat Promes zware tijden doormaakt in Dubai.