Mark Gillis ligt in zwaar kritieke toestand in ziekenhuis

Viraal
maandag, 08 juli 2024 om 20:18
schermafbeelding 2024 07 08 om 201902

Update over de gezondheid van Mark Gillis

Mark Gillis, de zoon van Peter Gillis, ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis, zoals zijn familie via Instagram heeft laten weten. Hij werd vorige week opgenomen en al snel overgebracht naar de intensive care.

Opname en eerste diagnose

In de nacht van vrijdag 28 juni op zaterdag 29 juni werd Mark in kritieke toestand opgenomen. Zijn situatie verslechterde snel, waardoor hij in een kunstmatige coma werd gebracht en op de intensive care belandde. Uit onderzoeken bleek dat hij een longontsteking had, hoewel het nog niet duidelijk was welk virus of welke bacterie dit veroorzaakte. Vanaf dat moment was het voor Mark een strijd om te overleven.

Geruchten en feiten

Er gingen veel geruchten rond over Marks toestand, waaronder verhalen dat artsen hem niet uit zijn coma konden krijgen. De familie Gillis heeft echter bevestigd dat deze geruchten onjuist zijn. Ze brachten slechts één statement naar buiten om rust te creëren en zich volledig op Mark te kunnen concentreren.

Tweede longontsteking en huidige status

De familie heeft nu een update gegeven over Marks gezondheid: “De dokters en verpleging bieden uitstekende zorg aan Mark,” vertelt de familie. “Ze zijn deskundig, betrokken en hebben alle tijd en aandacht voor hem, maar ook voor ons als familie.” Helaas heeft Mark een tweede longontsteking opgelopen, veroorzaakt door een ziekenhuisbacterie.

Voorzichtig positieve tekenen

“Intussen ligt Mark al negen dagen te vechten voor zijn leven,” zegt de familie Gillis. “Er is een nieuwe antibioticakuur gestart en eindelijk beginnen de ontstekingswaarden en koorts te dalen en andere belangrijke cijfers de goede kant op te gaan.” Tot grote verrassing van de familie opende Mark vandaag even zijn ogen. “Langzaamaan hopen we dat dit het begin is van een stijgende lijn. De vooruitzichten zijn goed als het zo doorgaat, maar nog onzeker. Op de IC weet men niets zeker en het leven geeft geen garanties.”