PowNed onder vuur na interview met Taylor Swift fans

Viraal
vrijdag, 05 juli 2024 om 19:04
schermafbeelding 2024 07 05 om 190433

Klachten over PowNews Reportage bij Commissariaat voor de Media

Een recente reportage van het onlineprogramma PowNews, geproduceerd door omroep PowNed, heeft tot verontwaardiging geleid bij een aantal kijkers. Deze kijkers hebben hun ongenoegen geuit door klachten in te dienen bij het Commissariaat voor de Media. De aanleiding voor de ophef is een video over het eerste concert van Taylor Swift in Amsterdam.

Controverse rondom Verslaggeving

In de bewuste reportage onderzoekt verslaggever Abel Bijlsma hoe ver fans van Taylor Swift willen gaan voor een ontmoeting met de zangeres. Tijdens de video wordt een meisje gefilmd terwijl zij met een vreemde kust, en een ander meisje toont haar borsten. Bijlsma onthult vervolgens dat er helemaal geen meet-and-greet met Taylor Swift is. De video werd door PowNed online gezet met de controversiële titel: “Gillende meisjes worden sletjes voor Taylor Swift”.

Reactie van het Commissariaat voor de Media

Het Commissariaat voor de Media heeft bevestigd dat er klachten over de PowNed-video zijn ontvangen. Een woordvoerder van de organisatie verklaarde: “Wij hebben inderdaad klachten van kijkers ontvangen op het filmpje van PowNed. We gaan daar zorgvuldig naar kijken.” Het is nog onbekend hoeveel klachten er precies zijn ingediend. Bij de ombudsman van de NPO zijn tot op heden geen klachten binnengekomen.

Standpunt van PowNed en Dominique Weesie

Dominique Weesie, de omroepbaas van PowNed, reageerde op de situatie door te benadrukken dat het iedereen vrijstaat om een klacht in te dienen. Hij maakte echter duidelijk dat hij niet van plan is om de bewuste beelden offline te halen. Weesie blijft standvastig achter de beslissing van de omroep staan, ondanks de ophef en de ingediende klachten.