HomeNieuwsVoice-kandidaat vertelt hele vieze details over Jeroen & Marco Borsato

Voice-kandidaat vertelt hele vieze details over Jeroen & Marco Borsato

       
       
       

De verhalen van kandidaten van The Voice of Holland blijven maar binnenstromen. Vele vrouwen kunnen bevestigen dat coach Marco Borsato en bandlid Jeroen Rietbergen nare en vieze opmerkingen hebben gemaakt. Een kandidaat uit Zuid-Holland klapt ook uit de school.

De oud-kandidate verbaast het niets dat er zoveel nieuws naar buiten kwam over de mannen. Ze heeft er zelf ook behoorlijk last van gehad. “Jeroen Rietbergen zei dat ik er lekker neukbaar uitzag op televisie”, vertelt ze. “De eerste paar jaar dat ik werd uitgenodigd voor de jaarlijkse barbecue van ’team-Borsato’ bleef ik weg, omdat ik wist dat Jeroen daar ook was.”

De kandidate was zo bang van hem geworden, dat ze zich nooit veilig voelde bij hem in de buurt. Jeroen viel haar na de repetities en opnames meerdere keren lastig met seksueel getinte opmerkingen. “Hij kneep ook in de billen van medekandidaten en toen een andere deelneemster een keer door een wesp gestoken was, en ik de angel bij haar eruit probeerde te halen, kwam hij naar me toe en vroeg: ‘Zuig jij privé ook zo lekker?'”

Toch heeft ze nooit aangifte gedaan tegen Jeroen Rietbergen. “Hij heeft mij in principe met geen vinger aangeraakt. Dus je denkt in het begin: doe ik nou zo moeilijk? Je wilt geen klachtenbaai zijn of dat ze denken: zij kan ook niks hebben. In het ergste geval word je helemaal niet geloofd. Maar als ik terugdenk, weet ik dat hij machtswellustig veel te ver is gegaan. En niet alleen bij mij, maar bij veel anderen.”

De kandidate zat in het team van Marco Borsato, maar van hem heeft ze nooit last gehad. “Van één deelneemster weet ik dat Marco haar vlak voor een optreden plat op haar mond zoende. Zij is daar toen boos over geworden, waarop Marco alles weer ontkend heeft”, aldus de kandidate. Het plezier in de muziek is ze voor een deel verloren. “Dit is een giftige wereld, waar ik eigenlijk helemaal geen deel meer van uit wil maken.”

Bron: West / Beeld: The Voice of Holland

       
       
       

DIT WIL JE NIET MISSEN