HomeViralWaarom NL'se jongeren massaal een trio proberen te doen deze zomer

Waarom NL’se jongeren massaal een trio proberen te doen deze zomer

       
       
       

De zomervakantie is bijna begonnen en dat betekent voor veel studenten dat hun ‘Hot Girl Summer’ kan beginnen. Megan Thee Stallion heeft dit ooit bedacht: een zomer waarin je de leiding hebt over je eigen geluk en niet geeft om de mening van anderen. Maar hier zitten ook negatieve kanten aan…

Tegenwoordig zijn er Hot Girl Summer-lijsten waarmee jongens en meiden punten mee kunnen scoren. Nina van NOS Stories heeft hier onderzoek naar gedaan en is tot een schokkende ontdekking gekomen: “Dat kan fout gaan, omdat meiden heel erg over hun eigen grenzen heen gaan.”

Groepsdruk

Veel jongeren ervaren groepsdruk door deze lijsten. De opdrachten kunnen erg verschillen. “Als je het hebt over meiden van 12 of 13 jaar, dan gaat het bijvoorbeeld om uit huis sneaken voor punten, of moeten nablijven, iemands snap vragen, of een hoodie krijgen van iemand.”

Trio

Bij oudere meiden gaan de opdrachten een stuk verder. “Bij meiden van 15, 16 of 17 krijg je de meeste punten bijvoorbeeld voor seks, een black-out krijgen door alcohol of zelfs een trio.” Nina heeft zelfs een meisje gesproken die een trio heeft gehad om te kunnen winnen voor de lijst. “Ze zei: ‘Ik had dit zonder die lijst echt nooit gedaan’ en ze heeft er eigenlijk nog heel erg last van dat ze dat heeft gedaan.” Vind jij deze lijsten te ver gaan?

Bron: NOS Stories / Beeld: Aline Viana Prado, Pexels

       
       
       

DIT WIL JE NIET MISSEN