Home Viral WhatsApp komt met nieuwe functies
       
       
       

WhatsApp komt met nieuwe functies

WhatsApp is natuurlijk een onmisbare app op je smartphone. We versturen er appjes mee, foto’s en tegenwoordig zelfs ook hele documenten. Bijna alles is mogelijk op de app, maar toch komen er binnenkort nog een aantal nieuwe functies bij. Wij zetten ze even voor je op een rijtje.

Geheugenmanagement

Per dag versturen we heel wat foto’s en andere bestanden via WhatsApp. Of dat nou een grappige meme naar je bestie is of het huiswerk in de klassengroepsapp: je telefoon kan er behoorlijk vol door raken. Daar heeft WhatsApp nu iets op bedacht, want voortaan zal de app het geheugengebruik duidelijker gaan weergeven.

Daarnaast kun je binnenkort grote bestanden makkelijker verwijderen. Zo kun je bijvoorbeeld alle berichten die niet gemarkeerd zijn als favoriet tegelijk verwijderen. Dan blijven dus alleen de favoriete berichten over. Ook komt er straks een overzicht van alle doorgestuurde berichten. In het opslagscherm zal dit allemaal aangegeven staan.

Achtergronden

Je kunt binnenkort ook per chat een verschillende achtergrond kiezen. Zo kun je dus bijvoorbeeld een foto van jouw en je besties bij jullie groepsapp toevoegen. Hierdoor kun je dus veel gemakkelijker het verschil tussen bepaalde chats zien, en stuur je minder snel per ongeluk een drunk text naar je ex. Ha!

Stickers zoeken

Stickers zijn enorm populair op WhatsApp. Ze worden massaal doorgestuurd en iedereen heeft weer andere grappige exemplaren. Binnenkort komt WhatsApp met de functie om stickers te zoeken. Bij Gifjes kan dit al wel, wat het vinden van een Gifje bij die gekke uitspraak van je bestie veel makkelijker maakt.

Toegang tot camera

Voor wie het nog niet opgevallen is: de camera knop bij het plusje in de chat is al een tijdje verdwenen. Je kunt nu slechts een foto of video selecteren via de fotobibliotheek. Bij de camera-functie staat nu ‘Ruimte’, waarmee je naar Facebook Messenger Rooms wordt geleid. Echter heeft WhatsApp nu besloten om deze functie terug te draaien. Binnenkort zal de camera-shortcut dus gewoon weer te gebruiken zijn.

       
       
       

DIT WIL JE NIET MISSEN

Bizarre beelden: auto rijdt in op jongeren na feestje

Bizarre beelden uit Rijsbergen. Daar reed zondagochtend vroeg een auto vol op een groep jonge mensen in. De eigenaar van het café,...

Dave en Donny Roelvink in de clinch met elkaar

De knappe broers Dave en Donny schijnen fikse ruzie met elkaar te hebben. Hun vader, Dries Roelvink, klapt nu uit de school...

Gio en Jade vertellen over hun ‘eerste zoen’

De geruchten gaan al maanden lang rond op het internet: hebben YouTuber Gio en influencer Jade nou wel of niet iets?

Oei: Koningin Máxima van terras weggestuurd

Voor veel restaurants is het een grote eer als koningin Máxima onverwachts op bezoek komt, maar daar dacht een restaurant in Wassenaar...

Enorm verdrietig nieuws voor doventolk Irma Sluis

Irma Sluis werd vanwege haar rol als doventolk tijdens de persconferenties over het coronavirus in één klap een BN'er. De doventolk ging...