HomeNieuwsZien: Ophef om filmpje van studenten waarin ze vrouwen voor “h*eren” uitmaken

Zien: Ophef om filmpje van studenten waarin ze vrouwen voor “h*eren” uitmaken

       
       
       

Deze ochtend gaan er allemaal filmpjes rond van het Amsterdamse corps A.S.C./A.V.S.V. waarin mannelijke leden seksistische speeches geven. Ze noemen vrouwen onder anderen ‘hoeren’ en ‘sperma-emmers’.

Shocking filmje

Op Dumpert is een shocking filmpje verschenen van een toespraak bij het lustrum van het Amsterdamse studentencorps. Tijdens deze toespraak afgelopen zondag, werden vrouwen meerdere keren ‘hoeren’ genoemd en de mannen begonnen later op de avond massaal in spreekkoren ‘hoeren’ te zingen. In de ruimte naast hun waren de vrouwelijke leden aan het dineren. Toen ze dit hoorden gingen zij er meteen vandoor.

Vol afschuw

Een dag daarna hebben een aantal vrouwelijke leden een brief geschreven aan het bestuur waarin staat dat ze ‘klaar zijn met dit seksisme’. Ook spreken ze van een ‘machocultuur’ en vinden ze de speeches beledigend, beschamend en teleurstellend.

Op sociale media wordt er vol afschuw gereageerd op die video’s die rondgaan. Mensen zijn woest op de heren die de speeches gaven. “Wat een sneue types… en die moeten dan “hoogopgeleid” voorstellen?” en “Walgelijk. Wat zullen hun moeders trots zijn”, luiden de reacties.

Onderzoek

De rector van de vereniging zegt een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar wat er zondagavond precies is gebeurd. De mannelijke leden die de speeches gaven zijn bekend en voorlopig niet meer welkom.

Bron: Linda, RTL Nieuws / Beeld: YouTube

       
       
       

DIT WIL JE NIET MISSEN