Home Games Zo gaan de nieuwe PlayStation 5 controllers er uit zien
       
       
       

Zo gaan de nieuwe PlayStation 5 controllers er uit zien

Na lang wachten weten we een paar dingen over de PlayStation 5. Zo weten we dat ‘ie aan het eind van 2020 uit gaat komen, hoe veel de console ongeveer gaat kosten, hoe ‘ie er uit zou kunnen komen te zien en een aantal dingen over de controllers.

Maar hoe die nieuwe controllers er precies uit zouden komen te zien wisten we nog niet. Tot nu. Althans, waarschijnlijk. VideoGamesChronicle kwam namelijk het patent tegen op de website van de Japanese Patent Office. En bij het patent zijn tekeningen.

De eerste afbeelding doet meteen denken aan de DualShock 4 van de PlayStation 4 (de huidige controller), maar er zijn wel degelijk verschillen. Let wel op: het is niet helemaal zeker gezegd dat dit patent niet het definitieve design van de PlayStation 5 controller hoeft te zijn.

Dit is hoe de schematische tekeningen er uit zien:

Iemand heeft op basis van die schematische tekeningen een mock-up gemaakt. Voornamelijk opvallend is dat de controller iets groter en dikker lijkt te zijn, en daarmee iets meer lijkt op de XBOX controllers.

Ook lijken de analoge sticks iets kleiner en de adaptive triggers juist iets groter te zijn geworden. Ook de lightbar is verdwenen, in verband met PlayStation VR, en us de positie van de usb aansluiting iets veranderd.

Wat vind je er van? Had je er meer van verwacht?

       
       
       

DIT WIL JE NIET MISSEN

Fantastische details over GTA 6 gelekt (releasedatum en meer)

Een gametester van de nieuwe Grand Theft Auto heeft mogelijke details gegeven over de aanstaande nieuwe GTA 6! En die zijn niet...

Dit zijn de laatste beelden van Juice WRLD voor zijn dood

Gisteren werd bekend dat rapper Juice WRLD op 21-jarige leeftijd is overleden. Er zijn nu beelden naar buiten gekomen die waarschijnlijk de...

Passagier naast bestuurder trekt sleutels uit rijdende auto

De viral van de week! Dit is dus wat er gebeurt wanneer je tijdens het rijden de sleutels uit...

Juice WRLD tweette mysterieus bericht over zijn dood

Vandaag kwam het schokkende nieuws naar buiten dat rapper Juice WRLD op 21-jarige leeftijd is overleden in de Amerikaanse stad Chicago.

Met deze app kun je zien hoe een tattoo bij jou staat

Wil jij stiekem je hele leven al een tattoo, maar weet je niet of het je zal staan? En ben je te...