Appie Mussa haalt uit naar de EBU en Israël na diskwalificatie

Nieuws
maandag, 13 mei 2024 om 18:34
schermafbeelding 2024 05 13 om 183646jpg
Appie Mussa, bekend van zijn humoristische TikTok-filmpjes en deel van de Nederlandse delegatie van het Eurovisie Songfestival, heeft uitgehaald naar de EBU en Israël. Terug vanuit Zweden heeft Mussa zijn ongenoegen geuit over de diskwalificatie van Joost Klein en de omstreden deelname van Israël.
Wij brengen je op de hoogte, dus lees snel verder!

De terugkeer van Appie Mussa

De Nederlandse delegatie van het Songfestival is teruggekomen vanuit Zweden. Onder hen was ook Appie Mussa, de blauwe vogel uit de clip van 'Europapa', die ook op het podium zou staan tijdens de finale. Bekend om zijn grappige en tegelijkertijd kritische TikTok-filmpjes, heeft Mussa gereageerd op de recente gebeurtenissen rondom het Songfestival.

Reactie op de diskwalificatie van Joost Klein

Joost Klein, beter bekend als 'Europapa', werd gediskwalificeerd van het Eurovisie Songfestival. Hoewel we nog niets van Klein zelf hebben gehoord, heeft Mussa wel gereageerd. In een kenmerkende TikTok-video haalt hij uit naar de EBU, de organisatie achter het Songfestival. "'Europapa' wordt veel te groot jongens, wat gaan we eraan doen", zegt Mussa in de video. "Bijna niets gedaan? Diskwalificatie!"

Kritiek op de deelname van Israël

Naast kritiek op de EBU, richt Mussa ook zijn pijlen op Israël. In dezelfde video verwijst hij naar de omstreden deelname van het land aan het Songfestival. "Oh, je bedoelt al die onschuldige mensen. Die kunnen blijven, die kunnen doorgaan", zegt hij. Dit is een duidelijke verwijzing naar de oorlog in de Gazastrook, terwijl Israël niet uitgesloten werd van het Songfestival.

Reactie van Stuntkabouter

Ook Stuntkabouter, een andere bekende van de Nederlandse delegatie, heeft gereageerd op het incident. Vanuit de auto op weg terug van het vliegveld, deelde hij een video op TikTok: "Is dit wat je wilde EBU? Ik ben erg verdrietig", vertelt hij.

Populairiteit van Joost Klein stijgt

Ondertussen neemt de populariteit van Joost Klein alleen maar toe. Met een groei van 800.000 volgers op TikTok en een top 50 plek bij de meest gestreamde nummers ter wereld, lijkt de diskwalificatie zijn carrière niet in de weg te staan.