Peter Gillis, de bekende ondernemer en tv-persoonlijkheid, heeft aangekondigd dat hij stopt als baas van de Nederlandse Oostappen vakantieparken. Hij draagt de leiding over aan een nieuwe uitbater, maar blijft wel het beheer voeren over de Belgische parken.
Wij brengen je op de hoogte, dus lees snel verder!
Gillis heeft afgelopen donderdag bekendgemaakt dat hij niet langer de baas zal zijn van de Oostappen vakantieparken in Nederland. De reden voor dit besluit ligt in het feit dat hij de horecavergunning voor enkele parken heeft verloren en dat hij geen exploitatievergunning heeft kunnen krijgen voor het Prinsenmeer park in Ommel, Noord-Brabant. Volgens Gillis was het een "pijnlijke" oplossing om de Nederlandse vakantieparken te verlaten, maar hij blijft wel eigenaar van het onroerend goed op de locaties.
Ondanks de verandering van uitbater, blijven de Nederlandse Oostappen vakantieparken onder dezelfde naam bestaan en blijven de huidige medewerkers er werken. Voor Gillis was het belangrijk dat zijn medewerkers konden blijven werken en dat de loyale gasten konden blijven genieten van een betaalbare vakantie. Hij draagt de exploitatie dan ook met pijn in het hart over.
Er was afgelopen tijd enige controverse rondom de parken van Gillis. Zo werden er arbeidsmigranten gehuisvest, wat illegaal is, en slaagde Gillis niet voor een Bibob-toets, een onderzoek naar mogelijke criminele activiteiten. Dit resulteerde in de sluiting van het Prinsenmeer park.
Het is nog onbekend wie de nieuwe uitbater van de parken wordt en wanneer Gillis de parken officieel overdraagt. Wel is duidelijk dat het aankomende vakantieseizoen onder leiding van het nieuwe team zal plaatsvinden. Gillis zelf was donderdagmiddag niet bereikbaar voor verdere reactie.
Met de gemeente Asten, waar één van Gillis’ vakantieparken ligt, is al langere tijd een conflict gaande. Dit heeft vooral te maken met het overtreden van regels op het park Prinsenmeer, waaronder verboden permanente bewoning. De gemeente heeft kennis genomen van Gillis' besluit om te stoppen en stelt dat vergunningen opnieuw beoordeeld moeten worden als er een nieuwe exploitant komt.