Jutta Leerdam praat voor het eerst over ernstige ziekte van moeder

Viraal
zondag, 12 mei 2024 om 18:58
schermafbeelding 2024 05 12 om 185951
In een emotionele openbaring op Moederdag, heeft schaatskoningin Jutta Leerdam (25) gesproken over de strijd van haar moeder tegen slokdarmkanker. De ziekte, waarvan Jutta tot nu toe de details op privé hield, blijkt stadium 3 slokdarmkanker te zijn geweest.
Jij bent hier om op de hoogte te blijven, dus lees snel verder!

Openhartige Moederdagboodschap

Op Instagram deelde Jutta een liefdevolle Moederdagboodschap, gericht aan "niet alleen de liefste, maar ook de sterkste moeder van de wereld". Hierin onthulde ze dat haar moeder slokdarmkanker had overwonnen. Ze schreef: "Mama, je bent mijn winnaar. Je hebt een tweede kans gekregen en ik ben blij dat je er nog steeds bent, zodat we nog veel meer herinneringen samen maken."

De strijd is gestreden

Ondanks de zware strijd, heeft de moeder van Jutta de ziekte weten te overwinnen. Dit geeft de schaatsster een gevoel van trots en opluchting, die ze ook uitte in haar bericht. Ze betuigde ook haar affectie aan haar schoonmoeder, de moeder van Jake Paul, door haar een gelukkige Moederdag te wensen.

Terug naar de ijsbaan

Nu het beter gaat met Jutta's moeder, kan ze zich weer meer focussen op haar schaatscarrière. De regerend wereldkampioen op de 1000 meter heeft onlangs bekend gemaakt dat ze een individuele route kiest en zich niet bij een team aansluit. Waarom ze haar eerdere team verliet, is te zien in een video die ze eerder deze week deelde.