Jutta Leerdam haalt uit naar schaatsteam dat haar heeft gedumpt

Viraal
dinsdag, 23 april 2024 om 15:23
schermafbeelding 2024 04 23 om 152446
De Nederlandse schaatskampioene Jutta Leerdam heeft op Instagram gereageerd op het nieuws dat haar schaatsteam, Jumbo-Visma, heeft besloten om niet met haar verder te gaan. Haar vriend, Jake Paul-, heeft haar getroost in deze moeilijke tijd.
Wij houden je op de hoogte van de laatste roddels, dus lees snel verder!

Geen geel pak voor Jutta Leerdam

Een paar dagen geleden maakte Jutta Leerdam bekend dat ze volgend seizoen niet in het geel van Jumbo-Visma zal schaatsen. Ze vertelde dat ze op dit punt in haar carrière iets anders nodig heeft. “Ik heb een paar moeilijke weken gehad om hierover na te denken, aangezien het twee jaar voor de Olympische Spelen is. Ik heb echter altijd mijn gevoel, instinct en hart gevolgd en weet wat ik hierna wil doen."
Ze bedankte de sponsors, haar coaches en teamgenoten op social media: "Ik heb een geweldige tijd gehad met jullie. Het is tijd voor iets anders", zei Jutta.

Controverse rond vertrek

Maar er blijkt meer achter het verhaal te zitten. Volgens het schaatsteam eindigde de samenwerking omdat ze bij Jutta niet de overtuiging en het commitment zagen om samen succesvol te kunnen zijn. Jutta is het daar echter niet mee eens.
Ze reageerde op een opmerking van een volger die een foto van haar deelde. De volger schreef: "Grappig, toch wel een totaal dan Jumbo-Visma er zelf uitgooit 😂". Volgens Jutta probeert het team hun eigen hachje te redden. “Damage control. Heel jammer en respectloos," reageerde Jutta.

Troost van Jake Paul

Ondertussen probeert haar vriend Jake Paul haar op te vrolijken. Hij danste het slechte nieuws weg voor haar, samen met hun hondje. In de caption schreef ze: "Wanneer mensen je voor de 100e keer teleurstellen in het leven..", wat lijkt op een sneer naar haar voormalige schaatsteam. Het blijft onduidelijk wat de volgende stap in haar carrière zal zijn, maar één ding is zeker: Jutta zal niet meer in het geel van Jumbo-Visma schaatsen.