Concert van Joost Klein in Zweden volgend jaar nu al gecanceld

Viral
vrijdag, 24 mei 2024 om 19:01
schermafbeelding 2024 05 24 om 190234
Joost Klein, de spraakmakende artiest die vorig jaar een onvergetelijke indruk maakte op het Eurovisie Songfestival, ziet zijn geplande concert in Zweden voor volgend jaar nu al in rook opgaan.
Wil je weten wat er aan de hand is? Wij brengen je op de hoogte, dus lees snel verder!

Joost Klein's Europese Tour

Hoewel we nooit zullen weten waar Joost Klein zou zijn geëindigd in de finale van het Eurovisie Songfestival vanwege zijn diskwalificatie, heeft hij alsnog de aandacht van de wereld gewonnen. Zijn geplande tour volgend jaar zal hem door meerdere Europese landen voeren. Maar er is een uitzondering: Zweden. Het concert dat daar op de planning stond, is geannuleerd.

De invloed van het Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival is een wereldwijde sensatie die jaarlijks miljoenen kijkers trekt. Hoewel Joost's diskwalificatie na de halve finale betekende dat minder mensen zijn optreden hebben gezien, heeft dit zijn succes niet beïnvloed. Slechts dagen na het Songfestival bereikte zijn nummer 'Europapa' de 22e plek op de wereldwijde Spotify-hitlijst, hoger dan elke andere inzending.

Geplande optredens

Joost heeft al verschillende concerten gepland, niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen. In februari van volgend jaar zal hij optreden in Polen, Denemarken, Noorwegen, Zwitserland, Tsjechië en Duitsland.

Annulering in Zweden

Er stond ook een concert gepland in Zweden, maar Zweedse media melden nu dat dit concert plotseling is geannuleerd. De reden voor deze onverwachte annulering is nog onbekend.