Regisseur Europapa-clip: 'Joost Klein schreeuwde tegen assistent'

Viraal
maandag, 03 juni 2024 om 14:56
schermafbeelding 2024 06 03 om 145730jpg
Joost Klein, de 26-jarige zanger die recentelijk in het nieuws kwam door zijn diskwalificatie bij het Eurovisiesongfestival, blijkt ook achter de schermen van zijn videoclip 'Europapa' moeilijk in de omgang te zijn geweest. Dit onthult Véras Fawaz, de regisseur van de clip, in de podcast 'The Bigger Picture'.
Wij brengen je op de hoogte, dus lees snel verder!

Onrust op de set

Fawaz vertelt in de podcast dat Klein, met wie hij jarenlang bevriend is, een paar keer uitviel tegen zijn assistent op de set. "Hij vindt het soms lastig om met mensen om te gaan," zegt Fawaz over Klein. De regisseur en de zanger hebben volgens Fawaz veel ruzie gehad tijdens het maken van de clip.

Financiële en creatieve strubbelingen

Het maken van de clip heeft Fawaz naar eigen zeggen anderhalve maand van zijn leven gekost en hij heeft er niets aan verdiend. Hij benadrukt het belang van respect voor de mensen die voor je werken, vooral als ze dat zonder betaling doen. "Tegen een assistent-regisseur, die voor nul euro op de set staat, kun je gewoon niet schreeuwen," zegt Fawaz.
Ook ontstond er onenigheid over de creatieve invulling van de clip. Klein wilde aan het einde van de clip tekst in beeld hebben: 'from me to my parents'. Volgens Fawaz was dit tegen de afspraak in en hij vond het niet correct dat dit achter zijn rug gebeurde.

Klein's controlfreak gedrag

Volgens Fawaz is Klein's dwangmatige controlebehoefte zowel zijn sterkste punt als zijn zwakste punt. "Het maakt het lastig om samen met hem dingen te maken," aldus Fawaz.

Diskwalificatie Eurovisiesongfestival

Er is veel ophef rondom Klein sinds hij als eerste songfestivaldeelnemer ooit werd gediskwalificeerd vanwege een incident achter de schermen. Klein zou een dreigend gebaar hebben gemaakt naar een cameravrouw met wie het eerder al botste. Het Zweedse Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de zaak. Een zittingsdatum is nog niet bekend, omdat getuigenverhoren in Nederland nog uitgevoerd moeten worden.